Marta, študentka UTV
Veľmi ma potešilo, keď som sa dozvedela, že Ekonomická univerzita v Bratislave otvára u nás elokovanú triedu Univerzity tretieho veku. Pretože je všeobecne známe, že človek sa celý život učí, vôbec som nezaváhala a hneď som sa prihlásila. Vyhovovalo mi to, lebo predsa len pravidelné cestovanie do Bratislavy by bolo pre nás seniorov istým problémom. Ale priamo v bydlisku, v Leviciach, sme mali možnosť navštevovať prednášky bez cestovania, a to v príjemnom prostredí našej všestranne úspešnej Tekovskej knižnice. Záujem o štúdium v študijnom roku 2024/2025 bol u nás veľmi veľký, tak bolo potrebné otvoriť dokonca dve skupiny. V našom študijnom odbore sme mali prednášky z rôznych tém, čo bolo veľmi dobré, lebo sme získali poznatky a vedomosti o mnohom rôznorodom a dôležitom, čo sa v živote okolo nás deje. Prednášajúci boli na vysokej odbornej úrovni, ústretoví, s názornými ukážkami a ešte nás aj aktívne zapájali do deja, čím sme si mohli vedomosti utvrdzovať. Organizačne bolo štúdium veľmi dobre pripravené vďaka úsiliu predstaviteľov univerzity, zvlášť pani Janky Sebera Chládeckej, ktorá sa o nás po celý rok štúdia neúnavne starala a ponúkala nám možnosti účasti aj na rôznych mimoškolských podujatiach. V dobrom kolektíve spolužiakov sme nielen aktívne využili voľný čas, ale získali sme aj nových priateľov. Ďakujem za všetko a teším sa na ďalšie stretávania v druhom ročníku.