Od 29. júna do 3. júla 2026 sa 45 seniorov-študentov UTV  zúčastnilo Letnej pobytovej univerzity seniorov vo Virte, v účelovom zariadení Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Každý deň účastníci mali možnosť zúčastniť sa rôznych pohybových aktivít, turistiky do blízkeho okolia, relaxovali pri bazéne a absolvovali dve zaujímavé exkurzie.

Deň vždy začínali cvičením jogy, potom správnym dýchaním a končili večer Latino Gold. V priebehu týždňa nechýbali aquaaerobik, opekanie v záhrade a večerné posedenia pri spoločenských hrách, vážnych a veselých rozhovoroch. Jeden celý deň účastníci prežili v kúpeľoch Patince, kde mali možnosť relaxu vo vodnom svete a druhou exkurziou bola návšteva malej rodinnej destilérky Marsen v Marcelovej.

Účastníci dostali informácie o Univerzite tretieho veku Ekonomickej univerzity v Bratislave, o nových študijných programoch pre akademický rok 2026/2027, o mimovýučbových podujatiach pripravených pre seniorov a o Petržalskej letnej univerzite seniorov.

V tomto roku, ako účastník, celý pobyt študentov UTV vo Virte monitoroval šéfredaktor časopisu senior Vladimír Topercer, ktorý jeden večer účastníkom vyrozprával svoj profesionálny životný príbeh, ako sa stal redaktorom, ako pripravuje obsah časopisu a prečo sa rozhodol vydávať časopis Senior. Na záver svojho rozprávania povedal: „Som rád, že v jednom zo svojich čísel môžem napísať o tomto pobyte, som rád, že som bol súčasťou Vášho kolektívu a uvedomil som si, že všetko čo sa robí pre starších študentov, pre seniorov je veľmi dôležité pre kvalitu ich života.“

Naše zariadenie vo Virte začína letnú sezónu so študentami UTV